Rijden, rijden…

17 apr

Wonen met veel ruimte om je heen geeft een rijk gevoel. Totdat activiteiten gevolgd moeten worden in de dichtbebouwde omgeving, tien kilometer verderop. Dan wordt die ruimte per fiets onoverbrugbaar wegens gebrek aan licht, lichaamskracht of gewenste snelheid. En wie o wie helpt de dochters en zoon toch die afstand te beslechten? Juist… de taxichauffeur zonder vergunning, pa of ma. Gewoon omdat het moet, niet omdat het kan. Want clubjes zijn belangrijk voor lichaam en geest.

Toen ik veel werkte vond ik dit ‘moetje’ noodzakelijk kwaad en scheurde ik dochters en zoon richting clubje. Radio lekker hard, een houding van ‘nu effe niet’ en kinderen die vrijwel stil op de achterbank zaten. Mijn hoofd tolde tijdens die ritjes van de lijstjes, waardoor ik naast het opletten op het verkeer ook weinig anders meer hoorde dan de radio. Steevast meldde ik iedereen dat autorijden niet mijn hobby was.

Tegenwoordig maak ik er een uitje van, ik heb immers de tijd. Of beter geformuleerd: ik gun mezelf de tijd. Net zoals we vroeger met opa en oma ‘een rondje gingen rijden’, stap ik nu op tijd de auto in. Geen haast, veel om je heen kijken en de radio op conversatie stand. Sinds deze mindset heb ik hele gesprekken met de dochters en zoon, mede omdat ze per ritje vaak alleen naast mij voorin zitten. Als ik niet uitkijk, wordt ‘rijden, rijden, rijden .. in een wagentje’ mijn nieuwe hobby.

20161126_153117

Eén reactie naar “Rijden, rijden…”

  1. Tanja van Vliet 19 april 2017 bij 08:07 #

    Hoi Maartje,

    Je geeft mij een andere kijk op de taxi ritjes.

    Carpe Diem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: