Jesus Nikes

2 jan

Het is zover. Ik ben aangekomen op het punt dat mijn uiterlijk er echt niet meer toe doet. Alles moet vooral lekker zitten. Zelfs sokken in mijn Jesus Nikes dragen, is toegestaan. Sophie Hilbrand is de boosdoener. Zij riep op om geen make-up te dragen als protest tegen de verheerlijking van ons uiterlijk . Voor mij het ultieme excuus om het oogpotlood en de mascara overboord te kieperen. Tada… zie mij nou kaal rond paraderen…. Het effect was nihil. Hier op het platteland keek niemand op of om. En op mijn werk in de stad was men te beleefd of te ongeïnteresseerd om te informeren naar mijn welzijn.

Dat stak. Vandaar de aanschaf van Jesus Nikes, een laag-bij-de-grond-drollenvanger, foeilelijk maar briljant ademend trainingsjack en tweedehands lubberende t-shirts. Ziet u het ensemble voor zich? Hippie apres la lettre? Ik voelde me rebels, weer tiener, klaar voor de reacties… Maar nee hoor, het ensemble heeft nog steeds geen hoofden doen omdraaien. Sterker nog: mijn bloedjes van kinderen weigerden mij in het begin nog langer als hun moeder aan te merken en liepen steevast een eind van mij vandaan. Maar na een tijdje, alles went blijkbaar, begon de middelste te vragen waar de drollenvanger eigenlijk gekocht was. En na een maand wilde ze er zelf ook een.

Ik zelf ben geneigd om nu het mantelpakje uit de kast te trekken, de hoge hakken aan te doen, liters make-up op te smeren en zo de strijd tegen het uiterlijk aan te gaan. Mijn rebellenpak doneer ik dan aan de dochters. Wedden dat dit meer reacties uitlokt dan mijn slonzige hippie uiterlijk, maar wat zal ik het comfort missen…..

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: