Correct V

26 dec

De binnenlandse krantenkoppen liegen er niet om. “Mr President is Mrs President”. “Macho Donald loves dressing up”. “Let’s make my boobs great again”. De buitenlandse kranten bekijkt hij niet eens.

De foto’s zijn perfect getimed naar buiten gekomen. Hij in zijn zwoelste jurk vastgeketend aan het bed, het blonde sluike haar bevallig op het kussen, de make-up perfect aangebracht, slechts één rode striem op de bovenarm. Uiteraard anoniem ingestuurd en geen krant die het onbesproken laat.

Drie jaar geleden, in de tijd dat hij Mawie net had ontmoet, had hij haar geroemd. Ze was slim, adrem, één van de weinigen die hem verbaal aan kon. Toen was ze pas twaalf, bijna dertien. Haar onschuld had hem ertoe gebracht haar te vertrouwen. Zij was net als hij op zoek naar haar vrouwelijkheid. Hij had haar gefêteerd op leuke uitjes, etentjes, make-overs en langzaam was zij bij zijn entourage gaan horen. Hij had haar hints naar hun verwantschap genegeerd. Er waren velen die beweerden iets van hem te zijn. Het geboortebewijs vermeldt uitsluitend de naam van de moeder. En ja, die kent hij, maar een kind samen? Wie gelooft dat? Hij had haar toch goed betaald? En die kleine ook?

Mrs Smith kan het niet geloven. Mawi is keurig gekleed op tijd in de les verschenen. Het piekerige zwart rode haar heeft plaats gemaakt voor kastanjebruine krullende lokken. Ze oogt opgewekt en stelt alerte vragen. De kerstvakantie heeft haar goed gedaan. Alleen als de discussies losbarsten over de nieuwe president, die zijn functie al neerlegde voordat hij de eed had afgelegd, zie je haar oude koude glimlach verschijnen. En heel af en toe bijt ze haar medescholieren toe: ‘Vrouwen moet je nooit onderschatten, zeker niet als je er één probeert te zijn.’

 

Correct is een kort spannend verhaal in 5 delen. Dit is deel V, eerdere vier delen zijn terug te lezen. Maandag 2 januari om 20.30 uur verschijnt een column.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: