Correct IV

19 dec

Hij had het voorspeld; zijn overwinning. Hij had er in geloofd, het uitgedragen en nooit getwijfeld aan zijn harde woorden over welk onderwerp dan ook.

‘Nuances zijn voor vrouwen, daar heeft het volk niets mee’, is één van zijn geliefde uitspraken. Nu hij zich voorbereid op het presidentschap is de kopie van het geboortebewijs vergeten.

Toen haar school werd uitgenodigd voor een benefietbijeenkomst van zijn firma, wist Mawie wat haar te doen stond. Ze zorgde dat ze mee mocht. Ook toen deed ze wat in zijn zak. Sinds die tijd ziet ze hem elke twee weken zonder dat hij weet wie ze is. Voor hem is ze uitsluitend een medeplichtige, die geacht wordt te zwijgen. Wat ze voorbeeldig doet, omdat ze gelooft in hun bloedband. Een band die zelfs hij moet herkennen.

“Het is tijd”, Mawie legt haar telefoon neer. Ze heeft op dit moment gewacht. Het moment waarop hij in een roes zijn overwinning viert. Het moment waarop hij denkt dat hij onoverwinnelijk is. Het moment waarop hij ongetwijfeld uithaalt naar de vrouwelijke tegenkandidaat. Het moment waarop hij nog steeds niet erkend dat zij zijn dochter is.

…..

Correct is een kort spannend verhaal in 5 delen. Dit is deel IV, deel I, II & III zijn terug te lezen in eerdere posts. Deel V verschijnt maandag 26 december om 20.30 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: