Correct III

12 dec

De krantenkoppen heeft hij gescand; niets. Niemand is zijn kantoor binnengevallen met lastige vragen en het telefoonverkeer is net zo druk als altijd. Hij bestudeert het kopietje dat hij in zijn zak vond. Hij appt, smst en belt haar. Geen reactie.

‘Zou ze dan toch niet ?’

Ze is met haar vijftien jaar een uitzonderlijk slimme tante. Mevrouw Smith legt Mawie’s dossier terug op het bureau. Ze zucht, het komt zo zelden voor dat ze zoveel talent niet tot wasdom kan brengen. De door de ouders gewenste universiteit lijkt onhaalbaar. Zeker gezien de betrokkenheid van de ouders. Ze sturen liever een cheque dan dat ze het kind motiveren. Ze zucht opnieuw.

Mawie weet precies hoe hij denkt, reageert, het publiek bespeelt. Hij is altijd de gevierde leider, de mannelijke man, de man die mensen vertelt welke kant ze op moeten, de man die inspireert. Niemand kent zijn andere kant. Zelfs zijn derde vrouw niet. Alleen Mawie kent zijn zwakte.

Correct is een kort spannend verhaal in 5 delen. Dit is deel III, deel I & II zijn terug te lezen in eerdere posts. Deel IV verschijnt maandag 19 december om 20.30 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: