Leider gezocht (m/v)

27 mrt

In een land hier ver vandaan waar heel veel huizen staan, woont een volk aan de zee dat lijdt aan zelfzucht en onvree. Zij zijn op zoek naar een leider met veel kracht. Een verbindende strijder, daar wordt aan gedacht. Niet één die op gesprekken gaat, maar één die weer kiest voor een rode draad. Een passie zoeken zij, een gemeenschappelijk doel, wat lastig is in tijden van een opgejaagd gevoel.

 

Grootse daden heeft het volk verricht, waardoor het nu vaak beschenen wordt met internationaal licht. Het ontzag voor het water is getemd, de dorst van het volk lijkt geremd. Varend onderhandelen, op zoektocht gaan, nieuwe werelden verkennen; zij hebben het allemaal gedaan. Alleen de laatste jaren is er weinig lol, het land is opgebouwd, de meeste magen vol.

 

Het werk neemt af, de onrust toe, het volk is media moe. Niet langer is het de leider die regeert, maar zijn umfeld dat prevaleert. Het volk is verworden tot een Romeinse mob: de leider eerst vereren, vervolgens in de arena op de schop. De politiek en media helpen mee, niets mooiers dan een leider in zijn hemd op de plee.

 

Uw uitdaging is groot; een welvarend land redden in onbekende nood. De kernwaarden zijn verdeeld, iedereen heeft een mening of is verveeld. Het volk vindt dat dit uw missie moet zijn: “hen laten vertrouwen op het zelfredzame in het klein”. Daarnaast wil het volk tradities terug. Vertrouwen in ‘eigen kunnen’, lijkt een eerste duw in de rug.

 

Het volk verwacht geen superheld, maar iemand die zich verzet tegen het grote geld. Iemand die boven partijen staat, een eerlijke werker die met humor praat. Iemand die betrokkenheid schenkt en het beste in elk van hen naar boven brengt. De tijd lijkt rijp voor sociocratie; zeer vernieuwend, vindt u niet?

 

Uw leiderschap zult u delen. Immers; een duo baan hebben velen. Bovendien is het nieuw in de politiek en innovatief bij het geven van (internationale) repliek.

 

Het land zult u regeren als stad. Zegt u dat wat? Sommige overheden gaan er uit. Steden en kerngebieden krijgen meer mankracht in besluit. U zoekt contact met wereldsteden, beoordeelt of er voor blijvend lidmaatschap van de EU moet worden gestreden.

 

Het cultureel erfgoed mag opnieuw bepaald, zodat het oranje in sport, design, games, technologie en fashion fonkelend straalt. Het volk is het juk van tulpen, klompen, kaas en hasj zat. De roem mag herijkt worden, zo is dat.

 

Het volk wil tenslotte uw mening weten over duurzame energie en gezond eten.

 

Solliciteren

Denkt u het watervolk te kunnen leiden? E-mail uw visie (niet langer dan 1 A4), uw persoonlijke videoboodschap aan het volk (max. 3 minuten) en recente CV aan:

Ministerie van Algemene Zaken 
t.a.v. mevrouw Fel, HR Manager,
 solliciteren@minaz.nl. 
Bel voor informatie: 070- 3564100.

Na een selectieronde worden 50 kandidaten gehoord, 20 van hen worden verkiesbaar verklaard. Het volk beslist, middels stemming, over het duo dat hen gedurende 10 jaar leidt.

 

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog

 

 

 

 Mini-essay over Leiderschap voor Lof Magazine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: