Eigen Risico

13 mrt

Gekmakend is het, wel willen maar niet kunnen werken en een AOV met eigen risico tijd. De eerste drie dagen loop ik juichend in de zon: “Eindelijk vrij. Kijk mij eens genieten als zeer goed verzekerde, hardwerkende ZP’er. Ik heb het meer dan verdiend. Geen baas of manager die het mij verbiedt.”

De volgende dagen wordt alles zwart, ben ik ziekelijk jaloers op mijn man. Want ik blijk een maand eigen risico te hebben, vier weken geen inkomsten. Hij kan lekker naar zijn werk, belangrijk zijn, gewaardeerd worden, geld op zijn bankrekening overgeschreven krijgen en ik zit thuis. Met een ongenadig harde nadruk op THUIS. (Minder op ‘zitten’, want dat kan ik toch niet als zelfbenoemde ADHD-er.)

Ik ben nu vergevorderd in week vier. De week van het paarse gips, na roze en blauw. Ja, het is slechts links. En ja, ik ben rechts. Maar christ, wat is het onhandig. Mijn respect voor gehandicapten heeft het hemelse bereikt. Ik mis mijn auto, mijn niet op INSERT en andere foute toetsenbordknopjes drukkende corrigerende linker, een mobiel zonder speakerstand en de snelheid van handelen.

Voor 70% arbeidsongeschikt heet het in verzekeringstermen. Maar genieten kan ik niet van de verplichte rust. Ik hijs me straks weer gewoon op de fiets om mijn nog functionerende 30% ergens aan de andere kant van Nederland te krijgen. Traag zal ik met één hand aan het stuur naar het station trappen. Onderweg twijfelend of dit niet blijvend is en mezelf te vervloeken voor het niet hebben van een baas, collega’s, degelijke verzekering en loonstrook. Nog slechts vijf dagen eigen risico te gaan…Eigen risico

  2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: