Midlife crisis

2 mrt

Ik dacht dat mannen er behoorlijk onder leden. Vreselijk onzekere periode. Veel schreeuwen, uitproberen en vooral fysiek compenseren. Motoren, auto’s, liefjes, sportschool, uit eten, dat geneuzel. Nooit gedacht dat ik daar ooit sympathie voor op kon brengen. Maar nou lijd ik er zelf ook aan. Althans ik kan me er niet aan onttrekken, dat het keihard op je tourfiets scholieren voorbij sjezen nou echt iets is wat je vanuit een ‘gevoel van sporten’ doet. Ik ben licht verbijsterd over mijn eigen fanatisme. Vanaf het moment dat ik de pedalen raak, wil ik iedereen en alles voorbij streven. Elke tiener die ik passeer, roep ik triomfantelijk toe: ‘loser!’, wat nogal eens een middelvinger of scheldkanonnade oplevert.

midlife crisis

Uithijgend bij collega’s, die mij allen voor idioot verslijten, omdat ik het liefst in slecht weer fiets, besef ik me: ‘deze jongeren zijn een veel te makkelijke tegenstander’. Ze zijn net uit bed, fietsen verplicht elke dag (ik slechts 2 keer per week als het weer tegenzit) en zijn op weg naar iets waar ze geheel niet naar verlangen. Ach, volgende week de lokale mountainbike ploeg inhalen. Ben benieuwd wat die roepen. Vast een eitje….., het is slechts de landelijke selectie.

Finalist nightwriters USG Capacity column wedstrijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: