@Gooitz @gestift, kent u ze?

25 feb

Samen goed voor 3.208 virtuele vrienden en meer dan 450 likes. In en buiten Zwolle. Een twee-eenheid? Nee dat niet, ze vullen elkaar aan en in Blind Boxed Art kunnen zij voor het eerst hun talenten naast elkaar inzetten.

Naam: Gooitske Zijlstra & Jerry van der Bol
Leeftijd: Ergens midden in het leven
Wonen: Binnenstad Zwolle, het Grote Kerkplein
Zwols bloed: Sinds 2007 en 2011
Houden van: De wereld veroveren met Blind Boxed Art vanuit Jerry’s studio
Bezigheid: Jerry tekent en schildert, Gooitske creëert nieuwe sociale waarden
Passie: Mensen raken en verbinden
Mooiste stukje Zwolle: De Sukerbult en onze badkamer; al tandenpoetsend uitkijken op de Peperbus
Wens voor Zwolle: Spontane Stad worden met meer nadruk op eigen DNA

Blind Boxed Art Zwolle

Onrust
Het licht stroomt van één kant binnen, onze handen bewegen onrustig boven Jerry’s werktafel, maken mooi schaduwen. Alhoewel zondagmiddag en geen haast, ontspannen is het nog niet. De woorden, zinnen, gedachten en concepten stuiteren door de ruimte, raken elkaar, weerkaatsen en vallen soms zomaar op de tafel om ontleed te worden. Om ons heen kleurrijke pop-art figuren op verschillende grootte doeken. Figuren die mee willen doen aan het gesprek, die uitdagen om gezien te worden. Niets Blind Boxed Art, alles open en bloot kunst. Het is niet eenvoudig om geconcentreerd te blijven. Dit oude technieklokaal ademt een sfeer van: ‘aan de slag, handen uit de mouwen’. Misschien is dat wat onze onrust verklaard; de productie ligt stil, we zijn niet actief aan de slag.
Blind Boxed Art
“Kunst is een visueel feestje. Het maakt blij, boos, verdrietig of angstig. Het kijken, horen, voelen of ruiken aan een kunstwerk doet iets met je en dat moet voor iedereen toegankelijk zijn.” Gooitske sleept mij mee in hun wereld. Ze vertelt met grootse armgebaren, laat foto’s op haar mobiel zien, pakt een schilderij. “Kijk Keith Haring zei ooit “Art is for everyone” en daar zijn wij het roerend mee eens. Dus bieden wij betaalbare kunst die de …..

 

Lees het hele interview met Jerry en Gooitske op Zwolse Peperz, 11 december 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: