Verteltalent: “Inspiratie is af te dwingen!”

29 okt

Marieke van Bolderen, ‘De gedichtenmakelaar’ uit Zwolle is altijd op zoek naar publiek. Publiek dat wil luisteren, reageren, meedoen. ‘Kotsmisselijk ben ik vlak voor mijn optredens. Ik vervloek mezelf daar achter in de coulissen waar niemand mij ziet. En toch is de drang om mijn verhalen te vertellen groter. Start ik steevast zwaaiend op mijn benen om te eindigen in de euforie van de adrenaline. Slapen doe ik dan pas twee nachten later. Bizar.’

mariekegedichtenmakelaar_zwolsepeperz

Naam: Marieke van Bolderen

Leeftijd: 31 jaar

Woont: vlakbij de fietsbrug over het Zwarte Water in Holtenbroek

Houdt van: rondhangen op één van de Zwolse terrassen

Mooie plek: “het Geheugentheater in Stadshagen is de meest onderschatte plek van Zwolle”

Ambitie: wil ooit nog B.A.B.S. worden (Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand)

Helden: Willem Wilmink, Herman van Veen, Daniel Lohues, Katinka Polderman, Typhoon

Na veel optredens op festivals en verhalen en gedichten in opdracht , staat Marieke in februari voor het eerst in het theater met haar solovoorstelling Voor de Leeuwen, poëtisch verteltheater. Poëtisch verteltheater, wat is dat? “In ieder geval niet zwart of wit. Gekleurd, met een lach, reactief en improviserend.  Ik heb nog niet eerder een avondvullend soloprogramma gemaakt, ik vind het eng.  De voorstelling is gebaseerd op mijn eigen angsten en tekortkomingen en de keuzes die je zelf maakt.” Marieke zondert zich voor al haar expressieve uitingen eerst een tijd af. “Alleen dan kan ik tot een verhaal met een ziel komen, een gedicht dat roert. De angst om langer binnen in mezelf te kijken, heb ik overwonnen. Ik moet bij mijn gevoelens komen, anders kan ik geen verhalen of gedichten maken.”

Lees het hele interview >>

Interview voor Zwolse Peperz met Marieke van Bolderen, augustus 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: