P.E.C. man scout jonge voetbaltalenten

29 okt

Hij weet alles van ‘zijn’ club. Folly van Dam, 69 jaar jong, is ervaringsdeskundige en amateur historicus. In de jaren zeventig begon hij als semiprof bij P.E.C. Zwolle. Na zijn actieve voetbal carrière bleef hij zeer gehecht aan de club. Hij ontrafelde de hele clubgeschiedenis en houdt alle gegevens bij van de contractspelers. Een man met veel bijzondere details in het hoofd maakt een populaire rondleider. Hoe vaak is hij eigenlijk op het groene gras te vinden? “Ik ben zo’n twee tot drie uur per week met de club bezig”. Echt? “Ok, eigenlijk ben ik er vrijwel iedere dag!”

follyvandam_zwolsepeperz

Naam: Folly van Dam
Woont: in Aa-landen, Zwolle
Zwols bloed: geboren en getogen

Houdt van: het stadion, bourgondisch leven en de Peperbus
Beroep: Rijksambtenaar (buitendienst Rijkswaterstaat), nu gepensioneerd
Passie: P.E.C. Zwolle, voetbal, scouten jonge talentjes

 

Vroeger: sigarenzaak Kok

“Als jonge supporters volgden we de competitie tussen P.E.C., Zwolsche Boys en Z.A.C. op de voet. Bij een wedstrijd gingen we naar de stad, naar sigarenzaak Kok, want hij had een telefoon en dan wisten we de uitslagen direct.”

Schitterend: het bravoure van jonge toptalentjes

Nu Folly met pensioen is, heeft hij genoeg tijd voor zijn liefhebberij. Sinds 1996 speurt hij elke zaterdag de velden af op zoek naar vechtertjes en doorzettertjes. “Jong talent opsporen is het mooiste wat er is. Die spelertjes gaan er 100% voor. Werken hard…..”

lees het hele interview >>

Interview met Folly van Dam voor Zwolse Peperz, maart 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: