Op gesprek…

27 jun

´Welkom, ik ben de pakketmanager´. Braaf schud ik de hand van de man, verberg mijn glimlach niet en verpest mijn kansen op deze interim klus. ´Aha, uw werkt bij TNT post.´ Dodelijk ernstig blikt de man terug: ´Nee, wij doen in verzekeringen. En verzekeringen gaan in pakketten, op maat, vooral voor onze grotere klanten. Mijn eindverantwoordelijkheid, begrijpt u´. Oeps, nu achteraf zie ik waar het fout ging. Toen ter plekke had ik geen flauw benul. Prima gesprek, nog betere match met het gevraagde profiel en zeker senior aan mijn voorganger die ik in de draaideur passeerde. Fluitend zat ik in de auto, twitterend over de mooie wereld om mij heen. Toffe collega´s leken het me, helemaal geen grijze muizen of saaie pieten. Lekker groen fris gebouw. Ja, daar zou ik me de komende vier maanden wel kunnen vermaken. En ach, dat alles aangaande internet pas in 2012 gerealiseerd kon worden wegens wachtlijsten – zelfs in eigen gelederen kennen verzekeraars wachtlijsten – leek mij een uitdaging. Totdat het telefoontje kwam. De bemiddelende dame durfde het bijna niet te zeggen, zij had mijn tweets ook gezien. ´Ze hebben niet voor jou gekozen. De klik was er niet´, sprak zij op zachte toon.

Ik begreep er niets van.  Had ik dan toch te lang bij bureaus gezeten? Was ik de aansluiting met de realiteit kwijt wegens het schrijven van mijn boek? Moest ik mij meer conformeren aan het klimaat bij opdrachtgevers? Bijna, verleidelijk, bijna had ik een mantelpak en jasje aangeschaft, mijn haren strak geföhnd en onopvallende make-up opgedaan. Bijna… totdat mijn bij de bank werkende buurvrouw proestend van de lach zei wat ik moest horen: ´Ach meid, maar daar pas jij toch helemaal niet. Als ze jou niet trekken in deze vorm, doe dan geen moeite. Want denk je echt dat jij je vier maanden lang in een mantelpak zal hijsen? Pakketmanager bij TNT, briljante grap… ´ Goed een fan erbij, nu nog werk.

Geplaatst op 26 juni 2011, Importante.nl, projectbureau voor vrouwen met ambitie

2 Reacties naar “Op gesprek…”

  1. Mandy 27 juni 2011 bij 15:24 #

    Fantastisch Maartje! Of de volgende keer toch beter je elevator pitch voorbereiden? ;-))

  2. Maartje Pierhagen 27 juni 2011 bij 19:51 #

    Ik kan zeggen, aan de voorbereiding lag het niet. Gna. Had alles gelezen over pakketten, afdeling en verzekeraar. Maar de combi man-titel was zo´n inkopper. Tsja, humor is niet altijd de beste manier om hem in de kruising te leggen. Maar de voorzet was mooi, dank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: