weg glazen plafond

21 jun

Vorige week: een documentaire over studentes geneeskunde. Inmiddels zijn zij met 70% ver in de meerderheid. Sterke frisse vrouwen met een enorme discipline. De mannelijke collega´s werden afgeschilderd als lui, weinig gemotiveerd en jong. Dit beaamden zij braaf. De mokerslag kwam toen een lief uitziend, zeer verantwoord multiculti meisje zei: `Tsja, ze halen ons toch wel weer in als we zwanger zijn. Dan grijpen zij hun kans.` De interviewer zweeg. Het meisje was nu overduidelijk niet zwanger. Ze wist dat ze het wel ging worden. Waarschijnlijk als ze net twee jaar echt aan de slag was. Ik hoor het commentaar al: ´We leiden ze op, worden ze zwanger. Ze willen niet, de druk is te hoog.´ Bull! Voorlichting daar gaat het om, want de carrière kan ook in deeltijd en de partners van deze dames kunnen ook in deeltijd werken. Daarnaast: Waarom niet promoten dat juist vrouwen tijdens de studie zwanger zijn. Dat sjeffen ze er eenvoudig bij en die speelse jongensachtige luie partner van ze, kan dan nog rustig even wat vertraging oplopen door met de baby te spelen. Haalt die toch wel in.

Praktisch: Steunpunt Studerende MoedersGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: