Ego Trippe Rietes

3 jun

Netwerken. Mooi woord, vreselijke bezigheid. Daarom weiger ik elke uitnodiging waar het woord in verschijnt. Nooit bij stilgestaan dat dit woord een stilistische betekenis heeft. De bedenker er van, wilde ons iets duidelijk maken. Maar wat? Als ik op het woord ga kauwen, kom ik tot verrassende inzichten: ´Het net verwerken´, ´het net beperken´, ´net zwerken (beetje Harry Potter oké)´, ´nette perken, nette vlerken, nette klerken´, ´netzerken´, netjes inperken.

Zou het dan toch een spelletje (netzwerken) voor nette mensen (klerken) zijn? Nette heren en dames, die zich eigenlijk als onbehouwen beren/berinnen (vlerken) willen gedragen en dat alleen niet doen, omdat in het nadeel van hun portemonnee kan werken en dan eindigen ze tussen de zerken? (Excuus, deze letter-woord-aanvallen komen altijd onverwachts. Je mag het overslaan.)

Wat het ook betekenen mag; ik heb het zeer hard nodig als zzp-er en omdat ik de bezigheid zo haat als werkwoord, zet ik het in als zelfstandig naamwoord. ´Ik ben dus niet aan het netwerken´. Nee, mijn netwerk is groot, mijn netwerk heeft honger, het netwerk wil mij zien. En dat werkt uitstekend. Want zo kan mijn netwerk ook uit 1 zeer invloedrijke persoon bestaan, of drie. Zolang die samen maar helpen om mijn doel te bereiken. Noem het charme offensief, noem het trendwatchen, noem het delen van nieuwsgierigheid. Mijn netwerk eilandjes bewerk ik door af en toe te zenden. Heel effectief en veel minder vermoeiend. Zelden reis ik af naar duffe zaaltjes, met gehaakte kleedjes en eeuwenoude koffie. Vaak ben ik toch vertegenwoordigt in het juiste netwerk zonder aanwezig te zijn, maar met een liedje, een twitterbericht, een document of een video. Mijn mening, mijn invalshoek, de door mij gesignaleerde trends of mijn koffie- en lunchgesprekken met slechts 1 ander mens leveren meer op dan welke netwerkbijeenkomst ook. Lang leve de social media, goede koffie, spannende films, borreltjes en geheime ontmoetingen.

Op 1 juni 2011 verschenen op Importante.nl, projectbureau voor de vrouwelijke ambitie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: