Dagboek Wil de Jong

3 jun

Binnenkort volgen hier mijn korte verhalen en stukken uit mijn eerste roman: Groene Koffie, het land van mijn broer (eerst nog schrappen, pfff). Via de RSS feed button of de emailalert krijg je door wanneer een nieuw gedicht, verhaal of column verschenen is. Niet generen, lekker abonneren.

Het Dagboek van Wil de Jong is eigenlijk mijn eerste korte verhaal. Geschreven in 2007/2008 om Nederland bewust te maken van het echte leven van een doorsnee vrouw. Hoe is nou die kinderopvang, die werkgever, die uitkeringsinstantie en die kinderen? Drie rolmodellen werden gedurende 24 weken gevolgd door 3 schrijvers die samen met actualiteiten dat publiceerden op Mama Wil.nl Na de 24 weken zijn de dagboeken gebundeld en aangeboden aan de ministers van SZW, EZ en VROM. Daarnaast zijn zij overhandigd aan vele vrouwen en emancipatie organisaties.

Wie zijn dat dan, die rolmodellen?

1. Ma Wil de Jong – Zwanger, veertigurige werkweek, hoogopgeleid, eind twintig, wil na bevalling vier dagen blijven werken net als haar vriend. (van mijn hand, klik op de link om te lezen).

2. Ma Wil Khaddema – begin dertig, Marokkaans, ondernemer, twee kleine kinderen, getrouwd, laagopgeleid, veel ambitie.

3. Ma Wil Kloek – midden veertig, 2 pubers in huis, gescheiden, werkzoekend na lange tijd thuis, MBO.

Alle dagboeken zijn  geschreven in samenwerking met een echt rolmodel, die wekelijks werd geinterviewd. Ma Wil Chamed en Ma Wil Kloek werden geschreven door Marlisa Wareman (comm. specialist) en Marleen Schepers (tekstschrijver).

2 Reacties naar “Dagboek Wil de Jong”

  1. Marlisa 10 juni 2011 bij 19:19 #

    Leuk! Publiceer je de dagboeken van de drie mama’s ook? Jij noemt ze Ma Wil Chamed en Ma Wil Kloek, ik noemde ze altijd Mama Wil Chamed en Mama Wil Kloek.. Hoewel Ma Kloek, wel een echte Ma was trouwens 😉 Schrijf ze!

  2. Maartje Pierhagen 27 juni 2011 bij 19:53 #

    Ik geef de doorlinks, zo kunnen lezers zelf kiezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: