Mama Wil … werkgeven en niet werknemen

12 mei

Ondernemen

Mama Wil … werkgeven en niet werknemen

De ultieme werkgever? Wie is dat? Jijzelf! Althans zo voel ik het. Vooral in tijden waarin flexibiliTIJD gewenst is. En dat is vaak met drie kleine kinderen. Thuis managen is inmiddels ingewikkelder dan op het werk managen. Zwem-dans-voetbal-lessen, feestjes, consultatiebureaus, huis-tand-weetnietwat-artsen, studiedagen van docenten, spreekbeurten, werkstukken en ga zo maar door. Geen een week is ´normaal´. Elke dag een uitzondering. Ik denk niet langer in 9-5 aanwezigheid, maar in oplevermogelijkheden en 24 uurschema’s. Mobiel werken is vooral in de trein ideaal, een agenda gaat niet verder dan een week en de juffen op school horen regelmatig dat ik het plakwerkje echt wel ga inleveren. Geen werkplek te gek, geen tijd te vreemd, geen deadline onhaalbaar.

Zelfstandig zijn of een eigen onderneming runnen, is niet voor iedereen weggelegd. Maar ik denk dat FlexiTijd werken dat wel is. Ideaal voor jezelf, maar ook voor je werkgever. Je moet het alleen verkopen en dat betekent dat je jezelf moet zien als een mini-onderneming. Letterlijk. Jij produceert in een bepaalde, met de werk- of opdrachtgever, afgestemde tijd een dienst of product. Hiervoor word je beloond in geld en soms ook tijd.

Zo denken, werkt bevrijdend en geeft mij de mogelijkheid om met een ziek kind thuis te blijven zonder schuldgevoelens. In mijn avonduren kan ik immers behoorlijk wat werk inhalen. Ook het onderhandelen over de beloning wordt eenvoudiger, ik bepaal wat voor mij deze fase van mijn leven de meeste waarde heeft: geld, tijd, verantwoordelijkheid… vul maar in.

Kortom: ik word baas over mijn eigen agenda, loopbaan en aanwezigheid. Omdat ik denk en handel als een zelfstandige. Ik eis de ruimte om te handelen als zelfstandige. Ik kan het iedereen aanraden… Stel een doel, plan de weg er naartoe en betrek de goegemeente. Leg verantwoording af over de stappen die je maakt en hoe deze binnen de planning vallen. Maak keuzes, betrek, werf en verleid. Zo bepaal je zelf jouw succes thuis en op het werk. Jouw werk geven heeft heel veel meerwaarde!

Grrrrl power talk, of schooljuf gezeik.

Moraal: Jouw werk is veel waard, zorg dat je weet hoeveel en sta op je strepen, ook al ben je fysiek niet altijd in beeld.

Verschenen op 18 mei op importante.nl/community blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: